January 16, 2009

Minggu Yang Free tapi Sibuk

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Sebelum memulakan entri hari ini,saya dengan ini mengucapkan Selamat Pengantin Baru Hari Lahir yang ke-21 kepada saudari Nurul Fazirah(yuyun) dan Lafsah.Semoga sukses selalu.Kalau nak hadiah,sila tuntut sebelum tengah hari ini.

Minggu ni,masih tiada kelas.ke-buhsan-nan.bukan tak follow-up dengan pensyarah yang ajar aku tu.sorang pensyarah baru,dia kata kene setup kelas dia yang satu lagi dulu,baru setup kelas dengan aku plak.sorang lagi,bercuti dari 8hb sampai minggu ni.Hopefully,minggu depan,dapat la menjalani life sebagai student.tiba-tiba rasa nak assignment n kuiz sume tu walaupun mende tu la paling malas kn.

Minggu ni,kena handle Malam Asimilisi Minds International untuk student dari China yang baru mendaftar kat ump ni.Sakit gak mula-mula kena handle program macam ni.Bukannya biasa sangat pun,selalu jadi ajk biasa macam tu je.Nasib baik ada sahabat yang bernama farani yang turut menolong.Tak lupa juga kepada bad dan ainul yang turut membantu secara tidak langsung.Dari program tu,aku tahu,aku agak serabut sikit.Ada je mende yang asyik nak tanya.itu ini.Walaupun mende sume macam dah settle sume.Harap boleh diperbaiki lepas ni.

So far,semuanya berjalan dengan lancar.Walaupun buat dekat Dewan Kuliah,pentas agak sempit dan ruang agak terhad.Persembahan dari kumpulanyang terlibat malam tu,amat superb.Kagum rasanya budak dari China tu tengok.Tema malam tu,memperkenalkan budaya Malaysia ni.Nak kata handle program ni senang,tak jugak.memang banyak korban masa.Bangun pukul 8 pagi walaupun takde kelas sebab kena pergi situ sini.Minggu ni pun kena submit borang,resume sume untuk latihan industri.Kena amik cop dari PA plak.Tapi,tak kisah semua tu.Kalau dah nekad nak bagi komitmen,no hal la sume tu kn.

Sabtu lepas,pergi audition drama radio dekat rtm pahang.Best sangat.Tak rasa macam pergi audition pun.Rasa macam pergi bengkel drama radio.Banyak ilmu belajar.Beza dengan teater,of course,memang banyak la kan.Tapi yang penting sekali,nada suara tu.Kalau berlakon teater ni,dah selalu wat latihan vokal,suara tu memang kuat la kn.Kalau drama radio ni,kena pandai ar kawal suara dan jarak kita dengan microphone tu.Bilik rakaman tu amat-amat lah sejuk.Rugi siapa yang tak pergi audition tu,bukan senag nak masuk bilik rakaman kan.

Petang tadi,dapat call dari Kak Rohaida,penerbit drama radio tu.Suruh datang esok untuk second audition pulak.Harap dapat buat yang terbaik la.Wish me luck.So,jangan minum ais,jaga suara anda.lalalalala.


p.s:thanks kat sume yang tolong aku secara langsung dan tidak langsung untuk malam asimilasi minds tu.Thanks gak MT kelab,sume ade malam tu.Bagus-bagus.lain kali kalau ada program berkenaan kelab,harap MT dapat turun lagi,bagi sokongan.MT kelab lain,contohi-lah MT Kelab Kebudayaan & Kesenian.Untuk kenal siapa MT kelab kebudayaan.Klik sini.

Sekian.

Adios.

6 celoteh:

Melody said...

All the best bob!! Amboi, apsal ayat jgn minum ais tu kene potong? =p

NANA_arizona said...

ala bob. cian nye kau duk jawap sume persoalan2 aku tu..aku main2 je la.. tak kesah pun pasal spot light,slide n so on..

really heppy~..
nutin' big deal~.. ape2 hal t jemput koir lagi k..

::.chocolate ice.:: said...

kak mel:jgn minum ais dipotong.?..ala..cam xtau je.kan kite due rase ais tu mmg xley dipisahkan..huhu.

nana:huhu.saje je memberi komen di blog anda.mengomel je tu.lalalala~

Sengal Ubi said...

good luck untuk audition esok. aku sokong ko!

Daoz said...

best of luck bro!

♥chentaMAYA™ said...

all da besh!!!

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0