August 7, 2008

hampeh

minggu warisan seni & budaya negeri pahang
anjuran MPP dan kerjasama KELAB KEBUDAYAAN & KESENIAN UMP....

tulis je anjuran MPP..tp cam hampeh..xnampak pun cam MPP yang anjurkan..tyme kami2 nie(bdk kkk) ngah duk kemas2 ke..setting tempat ke..ade la sorang dua bdk mpp kelihatan..kelihatan je la di tempat kejadian..datang la membantu sekali..nie tidak..duk memandang n memantau seperti seorang supervisor memantau anak-anak buah wat keje..den nie yang terlibat ngan malam sari rasa n gema senandung irama..duk cam jdk ajk sume program..xtau ar klu mpp byk wat keje blakang tabir kan..tp dh klu ade di tempat kejadian..tolong ar skali..bkn kne byr pun..xtercalar ar MARTABAT dieorg sebagai mmp klu angkat kerusi..jual kupon..ur potong kuih..arghh...abaikan..

MALAM INSPIRASI SENI'O8

tempat:dewan dato bahaman,kolej matrikulasi pahang
tarikh:9.08.08
masa:9.00-11.00 mlm

srabut..tiket xbyk terjual..MT rmai2 gi jerantut..wawawawa..
xde la nak kritik ur ape kan..MIS adalah salah satu program ter havoc untuk kelab kebudayaan kan..
cian gak den tgk budak2 yg handle MIS taun nie..mmg semangat n gigih untuk menjual tiket n uruskan segala-segala nya..n den gk tergolong juga menjual tiket,walaupun bkn ajk untuk jual tiket..tp semalam(6.08.08),xdpt nk jual tiket kt cafe..amik adiah kt astaka..(menang no 1 untuk kembara budaya..xsia2 aku bgn awal pagi..hikhik) n ade perjumpaan bdk2 teater bwh jagaan den n meeting untuk performance MIS nie...maaf kat sape2 yang pesan mintak tolong jual tiket..rani,esk den tolong jual tiket ngan ko..stat skunk den bawak tiket tu 24 jam..a.ka. promotion 24 hours..

so..rmai2..fokus2 kt MIS nie..dh wat kt tempat orang..ade performance org luar gk,nak tgk pun byr lagi tu tiket..pastu,xkn ar nak 30 org je penonton kan..yup,ump memang ngah pack ngan macam2 bagai program weekend n bln nie..but tu bkn alasan ur prob nye..kita boleh.."boleh je klu kita nak kan.."..


so..tingkatkan prestasi..sifarkan kontroversi..cetuskan inspirasi..

saya sayang kelab kebudayaan & kesenian universiti malaysia pahang

"senikan caramu..budayakan hidupmu"

adios asbestos..

6 celoteh:

nyda said...

MPP 05/06 jugak yang tiada tandingan
opsss..sori to say la ek
lalalala~

Arjuna~ said...

Salam.
Kan dalam minggu warisan tu ade gak MPP jadi AJK? tak semestinya semua program MPP tuh, semua MPP terlibat.
Heran juge kekadang perangai manusia, bila tak datang, kata ape bendalah tak datang at least utk pantau. Bile dah datang pantau, ape lah at least tak tolong. Bile dah tolong, ape lah at least buat lah sampai habis. Bile dah dah buat sampai habis, ape lah tak bertanya penat letih.
Kan? so, kekadang kite perlu besyukur atas sesuatu kejadian. Ada baik nya kalau awak tegur MPP itu pada waktu minta tolong. Baru terasa MPP tuh..
Tapi MPP kali neh banyak tolongkan gak kan especially dorang dalam AJK induk. ade gak aku nampak dorang tolong jual tiket tuh. tak caye, tanye ajid. Well, aku cume nak selamatkan ko jerk dari api neraka sbb buat prasangka tak baik. Sbb aku pon dalam ajk malam inspirasi gak. kekeke

::.chocolate ice.:: said...
This comment has been removed by the author.
::.chocolate ice.:: said...

arjuna:

wasalam
yup.mmg MPP wat keje..klu x..xde la mingau warisan seni n budaya tu kan..ye..xsemestinya terlibat..tp kan kawan-kawan mereka jugak..bantu membantu la..xkn ar xbley..sian akak tu sorang2 je handle ye..klu xnk sume MPP terlibat,tulis la anjuran exco kebudayaan MPP..ahli kkk rmai..tp rsenye rmai gk yg turut membantu..bley je plak..emm..

juz pada tagline dlm mggu warisan seni tu sendiri..anjuran sape..MPP bukan..saya hanya segelintir yg mungkin mengeluaran statement xpuas ati pd MPP..rmai lg mungkin xpuas hati..hanya mampu berkata-kata di blakang je..sebab mereka lbey merasa letihnya dr saya..
actually saya hanya ajk pada mlm sari rasa n gema senandung irama..tp hampir sume program pada mggu tu saya terlibat untuk menolong..

apa yg saya nampak.. MPP hanya pantau..menolong jauh skali.jual tiket..??kupon untuk malam sari rasa.emm..saya yg jual kupon pd mlm tu..tu pun di bantu oleh morgan..thanks morgan.,MPP bkn rmai ke..
ade gk saya nmpk kelibat sorang MPP lelaki..hanya melihat..xde langsung pun masuk ke dlm ruang ajk..untuk menolong mungkin..

klu tiket untuk malam inpirasi..??xtau plak klu ade yg tolong jual..sebab itu anjurn kelab kebudayaan..so..klu ade MPP yg tolong jual.thankz la byk2..sebab bkn program korang..korang tolong plak ye..emm..

sekadar mencoret..

nyda said...

tak pe la..
ape2 pun ambil iktibar
kalau nak jadi pemimpin ni bukan senang
banyak dugaannya
keluarga kebudayaan ni akak tau
sifat tlg menolong tu kuat
ukhuwah tu erat
kekalkan budaya kita begitu
pasal MPP tu
kita fikir positif
diorg banyak komitmen
dan diorg banyak kerja belakang tabir
yang kita tak nampak

Farani Mustafa said...

Satu bulatan tidak akan dikira satu bulatan kalau tiada garisan melengkung yang dilukis secara bercantuman.

Satu kumpulan tidak akan dikira satu kumpulan jika tiada yang bertindak menjadi ketua dan menggerakkan orang bawahan.

Satu kerja tidak akan dikira sebagai satu kerja jikalau dilakukan secara remeh temeh.

Satu.

Semuanya bermula daripada satu. Barulah ada dua, tiga, empat, dan seterusnya. Tapi, kalau satu itu tidak ada, maka kekallah ia ditakuknya sebagai kosong.

Satu itulah yang sepatutnya bergerak diatas paksi yang benar. Satu itu adalah kebenaran, bukan palsu, bukan penipuan.

Okeh! Dah cukup aku merapu. Tapi, betul ke aku merapu? Atau ada sesuatu yang aku nak sampaikan? Beginilah kiranya, kita kupas satu per satu.

Satu itu disini aku letak sebagai ketua. Tanpa satu disini, tiada dua, tiga dan seterusnya. Maknanya, kalau tiada ketua, mana la ada ajk-ajk dibawahnya. Dan, kalau dah ajk-ajk bawahnya tidak ada, macam mana la kerja nak jalan, kan?

Dalam satu pengurusan organisasi ataupun majlis, perlulah ada ketua yang berwibawa dan mempunyai orientasi yang utuh untuk berjaya. Sekiranya tiada, kita boleh anggap kumpulan, organisasi, atau majlis itu tidak ada, yakni kosong. Kalau kosong, apa yang boleh dilihat? Tentulah kekosongan!

Tapi, macam mana pula kesnya kalau ianya bukan satu, juga bukan kosong tetapi sesuatu yang hadir diantara satu dan kosong. Hurm... Tak pening dibuatnya?

Biarlah!

Macam ni lah. Tanggungjawab itu sekiranya di minta, maka haruslah dikerjakan ibarat menunggu kematian pada esok hari. Tetapi, jika tanggungjawab itu diberikan atau diperturunkan, maka sehabis baik juga tindaknya namun kurang saratnya.

Aku rasa arjuna dengan coklat, malah aku sendiri tak tahu agenda sebenar. Tapi, yang aku pasti, memang ramai yang tak buat kerja, tak tahu kerja mereka, buat-buat tak ada kerja, sekadar letak nama, dan macam-macam lagi kerenahnya.

Sia-sia kalau difikirkan, mati dibuatnya kalau diikutkan. Rilek sudah. Mereka yang bertanggungjawab tentulah tugasnya tanggung dan jawab di akhirat kelak. Tak perlulah kita resah2, tak perlu juga marah2. Buat je apa yang dirasakan perlu supaya apa yang diharapkan tercapai akhirnya.

Kan? Tanggungjawab kita yang sebenar satu je, itu pun kadang-kadang duduk diantara satu dan kosong.

 
Template by suckmylolly.com - background image by elmer.0